Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Espai web de la Policia Municipal d'Olot

APP M7OLOT

Imprimeix PDF

Imatges_Policia_Municipal 
LA POLICIA MUNICIPAL D’OLOT, A UN SOL CLIC

Ja està actiu un nou dispositiu que permet realitzar trucades i enviar missatges d’emergència geolocalitzats al cos policial de la ciutat així com notificar incidències a temps real des de qualsevol dispositiu mòbil.

| La implementació d’aquesta nova aplicació mòbil suposa un nou canal directe entre la ciutadania i la Policia Municipal d’Olot, més enllà dels serveis de telefonia i la presència a xarxes socials que disposa a dia d’avui el cos policial.


M7 Citizen Security Olot. Aquest és el nom de la nova aplicació gratuïta que l’Ajuntament d’Olot posa a l’abast de la ciutadania per poder connectar i avisar a la Policia Municipal d’Olot amb la màxima rapidesa i eficiència davant qualsevol incidència en matèria de seguretat que es produeixi a la ciutat.

En concret, aquesta eina innovadora permet fer trucades geolocalitzades, enviar missatges geolocalitzats o notificar incidències sobre seguretat a la Policia Municipal d’Olot fent un sol clic des de qualsevol telèfon mòbil. D’aquesta manera, els agents del cos disposaran d’una nova font d’informació per localitzar ràpidament la ubicació des d’on es fa l’avís i actuar-hi amb la màxima celeritat donant resposta immediata a qualsevol incidència, emergència i anticipant-se a les necessitats.

Llegiu-ne més...

ACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: BAN MUNICIPAL

Imprimeix PDF
L'Alcalde Pep Berga ha dictat aquest matí un ban en relació a la declaració d'Estat d'Alarma pel coronavirus

 2019_Coronavirus_actualitzatdissabte

L'Alcalde ha signat un Ban Municipal en relació a l'Estat d'Alarma pel coronavirus Covid-19. A continuació, reproduïm el text del document, signat aquest matí, en relació als únics desplaçaments autoritzats d'acord amb les indicacions del Govern.

Josep Berga Vayreda, Alcalde de l'Ajuntament d'Olot,
INFORMO

Atesa la necessitat d'evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l'Estat d'Alarma, els ciutadans només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible, per a les següents activitats:

a) Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
b) Assistència a instal·lacions sanitàries.
c) Desplaçament al lloc de treball per a prestació laboral, professional o empresarial.
d) Tornar al lloc de residència habitual.
e) Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
f) Desplaçament a entitats financeres
g) Per causa de força major o per situació de necessitat.
h) Qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa degudament justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d'ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per al repostatge en gasolineres o estacions de servei.
Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l'autoritat.

La qual cosa es comunica per al seu coneixement general i compliment.

Josep Berga Vayreda
Alcalde d'Olot

Olot, 15 de març de 2020

MESURES PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL CORONAVIRUS

Imprimeix PDF
Després de les noves mesures establertes per part de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d'Olot ha determinat aquest dissabte un seguit d'actuacions en l'àmbit municipal amb l'objectiu de prevenir la propagació del coronavirus COVID-19.

camp_futbol2

En primer lloc, s'ha decretat el tancament dels 44 parcs infantils de la ciutat. L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Olot s'han encarregat de precintar aquests espais al llarg d'aquest dissabte.

Al mateix temps, la Policia Municipal de la ciutat ha informat i ha fet tancar tots els bars, cafeteries i restaurants de la ciutat que mantenien portes obertes tot i la prohibició dictada pel Govern de la Generalitat.

En aquesta línia i davant la reducció de l'horari de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, s'ha establert que el telèfon de contacte de la Policia Municipal d'Olot, el 972 27 91 33, que està en servei les 24 hores per poder donar resposta a totes aquelles peticions – no sanitàries- que puguin aparèixer a la ciutat amb la voluntat d'evitar congestionar els telèfons d'emergències.

Al mateix temps, des de l'Ajuntament d'Olot es fa una crida a la ciutadania perquè:

 • Compleixin les mesures de prevenció establertes dels del Govern de la Generalitat i el Departament de Salut per evitar nous contagis i que passen per mantenir en tot moment una bona neteja de les mans, evitar les aglomeracions, protegir a les persones més vulnerables, reduir l'activitat social i limitar la mobilitat al màxim possible.
 • Aplicar les mesures de prevenció com mantenir les distàncies de seguretat d'un metre i mig, entre els veïns i veïnes.
 • Comprar únicament allò necessari, evitant fer cues a dins o a fora dels establiments.

Utilitzar de forma responsable els recursos sanitaris:
061 | Urgències derivades del coronavirus i sanitàries.
012 | Consultes generals
112 | Emergències

En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Olot i fruit de les recomanacions que s'han anat lliurant per part de les administracions pertinents, s'ha establert que, des del passat dijous 12 de març i durant 15 dies se suspengui:

Les activitats als casals d'avis
Actes, jornades, congressos, trobades i esdeveniments culturals i esportius.

Pel que fa al mercat setmanal, els propers quinze dies només hi haurà les parades de productes frescos. Aquest dilluns 16 de març i el 23, el Firal acollirà 50 parades (no les 150 habituals) que es repartiran de forma més espaiada.

Paral·lelament, l'Ajuntament d'Olot ha acordat el decret de mesures preventives, de protecció i organitzatives de l'Ajuntament d'Olot per a tot el personal del consistori, organismes autònoms, DinàmiG, GUOSA, FES / Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i Museus d'Olot que determina:

 • Extremar precaucions sobre les mesures higièniques personals.
  Suspensió de cursos, jornades i congressos de caràcter presencial organitzats per l'ajuntament així com els seus organismes autònoms o per altres centres de formació dels empleats públics.
  Posposar la celebració de proves selectives d'accés a l'ocupació pública.
  Evitar realitzar reunions presencials.
  Prioritzar l'atenció telefònica i digital per part de les administracions municipals. Només s'atendrà presencialment concertant cita prèvia.
  Posposar els viatges de treball.

L'Ajuntament d'Olot fa un seguiment i avaluació de la situació, establint mecanismes de prevenció de contagis de COVID-19, seguint sempre les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

Al costat d'aquestes mesures preventives, l'Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics d'Olot i comarca estan a punt per treballar davant d'un possible cas de coronavirus.

Col.labora contra el terrorisme

Imprimeix PDF

Logotip_Web_Antiterrorista

El Departament d’Interior té publicada la pàgina web “Nivells d’alerta antiterrorista i col·laboració ciutadana”, amb contingut del Programa Operatiu Específic Antiterrorista (POE A) de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG - ME), perquè la ciutadania pugui conèixer el significat dels nivells d’alerta i les mesures policials genèriques que es poden implementar a cadascun dels nivells.

Mitjançant la pàgina web, s’informa a la ciutadania del nivell d’alerta que hi ha activat a cada moment, i també s’informa de les vies de comunicació per traslladar a la PG – ME la informació que pugui ser rellevant en matèria antiterrorista.

La pàgina web es troba ubicada a l’entorn “gencat.cat” i s’hi accedeix a través de l’adreça http://mossos.gencat.cat/ca/prevencio/alerta-antiterrorista/.

Dins la web s’explica que, en el cas d’urgència s’ha de trucar el telèfon 112, però davant la sospita o coneixement d’activitat relacionada amb el terrorisme, els ciutadans poden comunicar-ho a la PG - ME mitjançant alguna de les vies següents:

1. Emplenant el formulari “Informació rellevant en l’àmbit antiterrorista”, ubicat a la pàgina web.

2. Trucant al telèfon 93 728 52 20.

3. Enviant un correu a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

4. Dirigint-se a qualsevol comissaria de la PG – ME.

La PG - ME analitzarà tota la informació rebuda des de la participació de la ciutadania, amb totes les garanties de privacitat i confidencialitat.

BOTÓ VERMELL D'ALERTES PER MÒBIL

Imprimeix PDF

FORMULARI D'ALTA

 QUÈ ÉS EL BOTÓ DRAGALERTVERMELL ? 

 Es tracta d'un dispositiu per a telèfons mòbils i tauletes Androïd destinat als comerços olotins per poder demanar ajuda a la Policia Municipal d'Olot en cas d'urgència. Es tracta d'un botó virtual que al polsar-lo genera un senyal d'emergència a la central de la policia mucicipal indicant la ubicació del comerç.

QUI POT UTILITZAR AQUEST SERVEI ?

Els comerços, empreses i qualsevol altre centre públic o privat amb una ubicacio fixa i que no estiguin obligats per llei com és el cas d'entitats bancàries, joieries i similars. El DragAlert o botó vermell no pretén ser substitut de cap connexió a un sistema d'alarmes sinó un mitjà d'avís a la Policia Municipal més eficaç. També ho poden utilitzar els centres d'ensenyament, oficines de l'administració pública de la població i també disseminats, situats fora del casc urbà.

QUANTES PERSONES D'UN ESTABLIMENT PODEN UTILITZAR AQUEST SERVEI ?

No hi ha limitació. Si es disposa de més persones que hi treballen també poden activar el servei de forma gratuïta. En canvi un mateix telèfon no pot tenir associats més d'un comerç o local ja que cada telèfon està relacionat amb una sola adreça.

EN QUINA SITUACIÓ UTILITZO EL BOTÓ VERMELL ?

En quasevol situació que considerin de risc, bé per perill o per sospites de la persona que entra al seu comerç, així com també en altres situacions com serien robatoris amb violència i intimidació o robatoris amb força en les coses, en situacions de greu alteració de l'ordre públic com poden ser agressions, baralles o qualsevol altre situació greu que requereixi la intervenció de la policia municipal. En el supòsit que no sigui possible prémer el botó en el mateix moment, es pot immediatament després del fet. Si l'emergència té lloc front el mateix establiment, emcara que no sigui dins del recinte, també es pot demanar aquesta ajuda.

Llegiu-ne més...

125 anys de la Policia Municipal d'Olot

Imprimeix PDF

125_portada

125_segonfull

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2024