Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Espai web de la Policia Municipal d'Olot

Rotació de sectors en la policia de proximitat.

Imprimeix PDF

Rotació de sectors en la policia de proximitat.

Després d’uns anys en que cadascun dels policies de proximitat tenia un sector de la ciutat assignat, des d’aquest dilluns 19 de setembre, s’ha efectuat una rotació en l’assignació de sector, de tal manera que cadascun dels 4 agents assignats passarà a cobrir un nou sector.

Durant les properes setmanes i mesos, rebreu la visita del nou agent per tal que el conegueu i li pugueu fer les consideracions que considereu convenient sobre el vostre barri.

També durant els propers mesos, seguint la demanda del nou consistori, esperem ampliar la sectorització de la ciutat dels actuals 4 fins a 5 sectors de proximitat, posant un nou agent a la secció. D’aquesta manera, s’incrementaria el servei de proximitat a la nostra ciutat, d’1 caporal i 4 agents, a 1 caporal i 5 agents. 

Quan estiguem en disposició de realitzar aquesta ampliació dels sectors se us informarà puntualment.

De moment, amb aquesta rotació dels agents en els 4 sectors actuals, esperem oferir el millor dels serveis i poder seguir comptant amb el vostre suport respecte el model de proximitat de la vostra Policia Municipal.

Recordeu que podeu demanar cita amb el policia de proximitat també des de la web de la policia municipal, en aquest enllaç.

policiaproximitat_rotacio

Ben Cordialment,

Policia Municipal d’Olot.

Sospitós d'estafar amb el canvi de la compra

Imprimeix PDF

ULL_ESTAFESEls darrers dies s’està donant una estafa a comerços de comestibles de la ciutat i comarca, que consisteix en enganyar al botiguer amb el canvi.

L’estafa consisteix en provocar confusió amb el canvi d’un bitllet de 100€ després de realitzar una compra, i demanar canvi del bescanvi  primer, per aconseguir de nou el bitllet i en la confusió marxar amb un guany de 50€.

El sospitós és un senyor d’uns 50-52 anys, que vesteix de manera informal estiuenca (com qui ha baixat de casa per fer una compra). En alguna ocasió ha vestit camisa blau cel ratllada i bermudes. És baixet i grassonet, amb cabells blancs    

Si es troben amb aquesta persona, interessa que ens avisin per poder-lo identificar i aconseguir que desisteixi en aquestes estafes.

S’ha donat algun cas on la persona que realitza l’estafa també és un home, però en aquest cas més jove, d’uns 40 anys, amb ulleres de pasta negre i amb els cabells arrissats i negres. Aquest segon individu també vesteix de manera informal i estiuenca amb pantalons bermudes. En aquest cas, va fer l’engany amb un bitllet de 20€.

No es pot descartar la relació entre els dos autors, i per tant, que aquest segon individu estigui aprenent a fer l’estafa.

Recuperació amb el DEA d’una persona que havia patit un aturada cardiorespiratòria.

Imprimeix PDF

DEAEl passat diumenge dia 19 de juny, agents de la Policia Municipal d’Olot varen reanimar amb el desfribil·lador del patrulla (DEA) a un home de 53 anys, el qual havia patit un atac de cor mentre caminava per l’Avinguda València de la ciutat.

A les 13:58 hores del diumenge dia 19 de juny, la central de comunicacions de la Policia Municipal va rebre una trucada telefònica d’un ciutadà en la que s’advertia que a l’Avinguda de València d’Olot hi havia un senyor caigut al terra.

Desplaçat ràpidament al lloc el patrulla en el que anaven dos agents, aquests varen assistir a la persona que van trobar al terra, podent comprovar que aquesta patia una aturada cardiorespiratòria.

Mentre arribava l’ambulància i el SEM, els agents varen treure el desfibril·lador del maleter del patrulla i varen connectar els elèctrodes sobre el pit de la persona atesa.

El desfibril·lador va detectar l’aturada cardiorespiratòria i es va fer fins a dues descàrregues, fent els agents la maniobra de reanimació cardiopulmonar mitjançant compressions sobre el pit i respiració boca a boca.

En arribar l’ambulància i el SEM, varen estabilitzar a la persona, fent-se minuts més tard el trasllat del pacient fins a Vic. Finalment un helicòpter va fer el trasllat del malalt fins a l’hospital de la Vall d’Hebron, on es recupera favorablement.

La Policia Municipal d’Olot disposa d’un desbribil.lador des de principis de l’any 2010 i aquesta seria la primera ocasió en que s’ha pogut utilitzar amb èxit l’aparell.

Els propers dies la Policia Municipal rebrà de Dipsalut fins a 4 aparells més, amb la intenció que tots els patrulles i la mateixa central de policia disposin d’aquesta eina que s’està mostrant tant útil per tractar les aturades cardiorespiratòries, mentre arriben els serveis sanitaris per fer-se càrrec del tractament.

 

Resolució de Jocs i espectacles sobre ampliació d'horari de les activitats recreatives

Imprimeix PDF

OLOT_NITEl Servei Territorial de Jocs i Espectacles ens ha fet arribar la resolució de 25 de maig que dóna resposta a la petició de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) d'ampliació horària de determinats establiments d'activitats recreatives de restauració i musicals i que també afecta al nostre municipi d'Olot.

En aquesta es resol que les nits compreses entre l'1 de juny i el 15 de setembre, els següents horaris de tancament:

- Ampliació horària de 30 minuts, pel que fa a les activitats de bas musical, restaurant, bar i restaurant bar.

- Ampliació horària de 60 minuts per les activitats de cafe teatre i cafè concert que, en aquest cas, podran tancar cada dia a les 5 hores.

Es denega la petició d'ampliació d'horari a les sales de festes amb espectacle, sales de ball i discoteques.

VEURE DOCUMENT

Agents de la Policia Municipal obren la cavalcada de St. Antoni

Imprimeix PDF

El passat diumenge es va fer l'habitual cavalcada de St. Antoni pels carrers de la ciutat, fins arribar a les escales de St. Esteve, on el mossèn va beneir els animals i els seus genets. Com a novetat del dispositiu policial per tallar els carrers afectats, aquesta any la cavalcada va ser acompanyada a cavall per dos agents de la Policia Municipal.

La valoració que es fa des de la Policia és molt positiva, i la intenció, si els organitzadors ho demanen, seria la de repetir la iniciativa en els propers anys.  

El recorregut va ser l'habitual: recinte firal, av. Sta. Coloma, passeig de Barcelona, carrer St. Rafael, Firal, Firalet i retorn al punt de partida.

La calvalcada es va realitzar sense cap incidència a remarcar.

2dsc00118

 

 

 

 

 

 

 

Canvis de subministrador de gas o electricitat no sol.licitats

Imprimeix PDF

gasS'ha detectat a diverses localitat de les comarques de girona, entre elles Olot, una pràctica abusiva i il.legal, que consisiteix en donar d'alta contractes de canvi de subministrador de gas o electricitat, sense l'autorització del client.

Tot s'inicia amb la visita al domicili d'un comercial que, amb l'excusa de veure si la nostra companyia actual ens aplica alguna mena de descompte, ens demana que li mostrem la factura.

Un cop li lliurem aquesta, el comercial pren nota de les nostres dades i també de les dades bancàries que també figuren al rebut. 

Si no ens aconsegueix convéncer de canviar de companyia, acaba emplenant ell mateix la sol.licitut amb les dades obtingudes de la nostra factura i la tramita a l'empresa.

Es desconeix si aquesta pràctica té el vist i plau de l'empresa subministradora o si símplement es tracta d'una pràctica agressiva d'alguns comercials sense excrúpols, que pretenen aconseguir d'aquesta manera un major nombre de nous contractes, i per tant, un major benefici econòmic de l'empresa per la que treballen.

Novament aquesta pràctica està més estesa quan el client resulta ser una persona d'edat avançada.

Els qui es trobessin amb un canvi de companyia sense haver signat cap document, poden adreçar-se a l'Oficina municipal d'atenció al consumidor.

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2024