Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Espai web de la Policia Municipal d'Olot

Detingut per robatori amb força en ser identificat pel sistema de videovigilància

Imprimeix PDF
La matinada de la nit de Nadal a Sant Esteve, l’agent de la central de comunicacions de la Policia Municipal (que disposa dels monitors de les càmeres del centre), va reconèixer caminat pel centre d’Olot al presumpte autor del robatori a la botiga Vista Òptica, de la plaça del Mig, succeït durant la nit de Nadal.

Desplaçat un patrulla de la Policia Municipal al lloc, es va procedir a la detenció de l’individu amb inicials DMN.

Visionant l’agent de la central de comandament les imatges immediatament anteriors gravades pel sistema de videovigilància, va poder veure al detingut forçant la persiana de la botiga Orly de la plaça Major, sense aconseguir accedir-hi. El patrulla va poder verificar els desperfectes a la reixa, motiu pel qual s’imputa al detingut un nou delicte de robatori, aquest cop en grau de temptativa.

Finalitzades les diligències de la Policia Municipal, el detingut va ser traspassat al cos de Mossos per tal que prosseguissin amb les investigacions.

La Policia Municipal d’Olot deté a dos presumptes lladres després de perseguir-los corrents

Imprimeix PDF

Agents de la Policia Municipal d’Olot varen detenir a la matinada del dissabte dia 20 de desembre a dues persones que intentaven efectuar un robatori a l’establiment comercial del centre d’Olot.

Alertats pel propietari de l’establiment, els agents es van dirigir al c/ Antoni Llopis, on hi ha el domicili comercial de l’establiment, lloc on van localitar dues persones que anaven amb la cara tapada, guants d’obra i que portaven una perpalina per forçar la porta de la botiga, en la qual prèviament ja ho havien intentat i havien desistit en ser sorpresos per algú del carrer. Els lladres en veure els agents varen fugir en direccions oposades, essent detinguts pels agents després d’una persecució pels carrers d’Olot.

Els detinguts, dos nois veïns d’Olot, O.F.R. de 37 anys i D.S.S. de 38 anys se’ls va acusar d’un delicte de robatori en força en grau de temptativa.

Posteriorment, durant l’escorcoll se’ls va localitzar una quantitat considerable de monedes i bitllets solts de diferent quantitat, repartits en vàries butxaques que romanien omplertes a vessar. Els agents van sospitar que devien provenir d’un altre robatori ja consumat. En la informació bidireccional amb els Mossos d’Esquadra, es va saber que s’havia produït un robatori en força en un altre establiment del c/ Dolors, on havien forçat la porta de vidre de l’entrada i s’haurien emportat bitllets i monedes soltes de la caixa, així com un televisor.

Les sospites es va fer fermes quan es va localitzar el vehicle amb el qual s’havien desplaçat els detinguts, en el que es va localitzar al seu interior el televisor sostret de l’establiment del c/ Dolors, així com altres objectes denunciats el dia 19 de desembre a dos establiments  de la localitat de Castellfollit de la Roca.

Els detinguts varen ser traslladats a la Comissaria de Mossos a l’espera de passar a disposició judicial aquest dilluns dia 22.

La ITV d'Olot, primera entitat solidària amb el projecte C.R.Kandia de pou solidari

Imprimeix PDF

En el matí d’avui, dia 18/12/2014, en Toni López, com a enginyer i representant de l’empresa PrevenControl que realitza les inspeccions tècniques a l’esta...ció ITV d’Olot, ha fet donació de dos-cents cinquanta €uros que aniran destinats a la fundació per al desenvolupament de Batandicori, en el que la policia municipal d’Olot és col•laborador actiu. Aquests diners van destinats a la construcció de pous d’aigua que han d’ajudar a desenvolupar i millorar les condicions de vida dels poblats de la Comunitat Rural de Kandia al Senegal. Volem agrair molt sincerament la seva col•laboració i animem a les entitats que ho desitgin a contribuir en aquesta causa solidària.

itv_kandia

 

L’engany del problema personal

Imprimeix PDF
Els darrers dies s’ha detectat a Olot un noi d’uns 35 anys que entra als comerços per demanar diners. Cada vegada explica una història diferent que fa referència a un suposat problema personal. Demana els diners amb la promesa que els tornarà tant bon punt superi aquell problema, cosa que mai passa. Es tracta, per tant, d’un engany ja que s’aprofita de la bona fe de la gent per obtenir uns diners que mai tornarà.

La descripció del jove és la d’un noi de complexió prima i alt, molt educat en el tracte tot i que sempre està com nerviós, sol vestir tant amb roba d’esport com amb roba de treball, i porta ulleres. La policia encara no hem pogut saber la seva identitat, malgrat tampoc disposem de denúncies formals. La nostra recomanació seria la d’alertar-nos davant del dubte i la de no deixar diners a desconeguts, a la vegada que es pot informar a les persones que manifestin estar en situació de precarietat que poden adreçar-se als serveis socials de la ciutat per exposar la seva situació, o en cas d’urgència i fora d’hores d’atenció al públic poden anar a la policia municipal.

Detingut quan escapava d'un robatori en una casa del Pla de Dalt

Imprimeix PDF
El passat dia 16 d'agost, cap a les 05:21, efectius de la Policia Municipal van detenir a A.O.L. per un presumpte robatori en un domicili. Els fets van tenir lloc en rebre una trucada d’un domicili del c/Garbell informant que els havien entrat a robar i que els presumptes autors es dirigien cap al camí de la Corda.
Una patrulla es va dirigir immediatament a la zona i observà a una persona que entrava corrent en un carreró del garatges privats del camí de terra que porta al Mas de Xexas. Lloc d’on intentà sortir escalant la tanca perimetral, sense aconseguir-ho, llençant els objectes que portava en la seva fugida els quals havien estat sostrets de la casa, a la que havia accedit pel garatge.
Es va procedir per part dels agents de la PM a la detenció del presumpte autor del robatori el qual va quedar a disposició judicial.

Detectats bitllets falsos de 50 €uros.

Imprimeix PDF

Mossos d'Esquadra ens posen en coneixement que han estats detectats Bitllets falsos de 50 €.

Tot i que els bitllets d’euro incorporen molts elements de seguretat d’una gran complexitat tècnica i segueixen normes internacionals molt estrictes en matèria de seguretat, els bitlles falsos detectats són fets amb una gran  precisió, i aquests elements de seguretat son copiats de tal forma que la similitud amb els bitllets de curs legal és molt gran. 

Els  Bitllets FALSOS detectats, tots tenen  la mateixa numeració/número de sèrie.

 S20175422632

 

 

 • Per això us recomanem que:
 1. Comproveu sempre les diferents mesures de seguretat i particularitats que presenten els bitllets d’euro (impressió calcogràfica, marca d’aigua, fil de seguretat, etc.).
 2. En cas de dubte, és convenient tocar, mirar, inclinar o girar el bitllet per fer les comprovacions que creguem necessàries i portar a terme el major nombre de mesures de seguretat del bitllet per comprovar-ne l’autenticitat (segons una recomanació del Banc Central Europeu).
 3. És convenient disposar de detectors de bitllets falsos o altres mitjans o dispositius similars. Els bitllets més falsificats són els de 50 €.
 • Què s’ha de fer si se sospita que el bitllet és fals?
 1. Si creieu que un bitllet és fals, no l’accepteu, reteniu-lo i aviseu els serveis de seguretat (seguretat privada) i/o policia. Eviteu en tot cas l’enfrontament amb la persona, eviteu riscos i discussions.
 2. Recordar que, actualment s’han centralitzat totes les emergències en un únic número de telèfon i que és el 112. Si esteu a Olot també podeu contactar amb la Policia Municipal al 092 o al 972 279133.
 3. En cas que la persona vulgui marxar de l’establiment sense esperar l’arribada dels serveis de seguretat, no us hi oposeu. Fixeu-vos en els trets característics, roba i detalls de la persona (descripció física, ètnia, tatuatges, cicatrius, etc.) i dels acompanyants i vehicles per facilitar-los posteriorment a la policia.
 • Què s’ha fer amb un bitllet fals?
 1. Si malgrat totes les precaucions adoptades ens adonem que hem rebut un bitllet fals, cal posar-ho en coneixement de la policia, presentar una denúncia i lliurar el bitllet a la comissaria. D’aquesta manera la unitat de falsificació de moneda de la PG-ME, encarregada de perseguir aquests delictes, en tindrà coneixement.
 2. En cap cas heu d’intentar fer circular el bitllet intentant pagar amb ell ja que, en funció del valor del bitllet, podríeu incórrer en un delicte (si excedeix els 400 €) o falta penal (si és igual o no excedeix els 400 €).

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2024