Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Recuperació amb el DEA d’una persona que havia patit un aturada cardiorespiratòria.

DEAEl passat diumenge dia 19 de juny, agents de la Policia Municipal d’Olot varen reanimar amb el desfribil·lador del patrulla (DEA) a un home de 53 anys, el qual havia patit un atac de cor mentre caminava per l’Avinguda València de la ciutat.

A les 13:58 hores del diumenge dia 19 de juny, la central de comunicacions de la Policia Municipal va rebre una trucada telefònica d’un ciutadà en la que s’advertia que a l’Avinguda de València d’Olot hi havia un senyor caigut al terra.

Desplaçat ràpidament al lloc el patrulla en el que anaven dos agents, aquests varen assistir a la persona que van trobar al terra, podent comprovar que aquesta patia una aturada cardiorespiratòria.

Mentre arribava l’ambulància i el SEM, els agents varen treure el desfibril·lador del maleter del patrulla i varen connectar els elèctrodes sobre el pit de la persona atesa.

El desfibril·lador va detectar l’aturada cardiorespiratòria i es va fer fins a dues descàrregues, fent els agents la maniobra de reanimació cardiopulmonar mitjançant compressions sobre el pit i respiració boca a boca.

En arribar l’ambulància i el SEM, varen estabilitzar a la persona, fent-se minuts més tard el trasllat del pacient fins a Vic. Finalment un helicòpter va fer el trasllat del malalt fins a l’hospital de la Vall d’Hebron, on es recupera favorablement.

La Policia Municipal d’Olot disposa d’un desbribil.lador des de principis de l’any 2010 i aquesta seria la primera ocasió en que s’ha pogut utilitzar amb èxit l’aparell.

Els propers dies la Policia Municipal rebrà de Dipsalut fins a 4 aparells més, amb la intenció que tots els patrulles i la mateixa central de policia disposin d’aquesta eina que s’està mostrant tant útil per tractar les aturades cardiorespiratòries, mentre arriben els serveis sanitaris per fer-se càrrec del tractament.

 

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2021