Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Finalitza la campanya de control de bicicletes sense llum

Durant tot el mes d'octubre la policia municipal ha estat realitzant un control exhaustiu de les bicicletes que circulen sense llum en hores de foscor.

La visibilitat quan anem per ciutat o carretera esdevé un element de seguretat essencial: hem de ser vistos per evitar un accident que pot ser de greus conseqüències. L'objectiu, doncs, es assoilr una mínima sinistralitat en relació als ciclistes que no són vistos per culpa de no anar amb els llums reglamentaris.

L'actual ordenança municipal de circulació, segons l'article 48.8, sanciona amb 80 € aquell que circuli amb una bicicleta de nit sense llum en la part davantera o llum vermell i catadriòptic no triangular en la part posterior, o portar-los apagats.

Dels controls realitzats s'ha detectat que el 87% dels ciclistes anaven correctament, el 13% restant han estat denunciats i amb la bicicleta immobilitzada fins que han posat els llums reglamentaris.

campanya-bicis_2011-FINALb

NOTA RECTIFICACIÓ: En una publicació anterior constava erròniament com a denunciats un 9 % dels vehicles aturats degut a no comptabilitzar una part de les denúncies. Un cop detectat l'error s'ha actualitzat la informació.

 

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2022