Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Vehicle que dobla la velocitat permesa a la carretera de la Canya

El passat dia 13 de novembre de 2011, el radar ubicat a la carretera de la Canya d’Olot va fotografiar un vehicle que circulava a 105 km/h, en sentit centre ciutat. Aquesta velocitat és més del doble de la velocitat permesa per a via urbana (50 km/h).

Es dóna la circumstància que aquesta caixa de radar es troba ubicada a pocs metres del pas de vianants on fa poques setmanes va perdre la vida una nena d’onze anys, conseqüència de patir un atropellament.

Per la proximitat amb el pas de vianants, es pot deduir que aquest vehicle va passar pels diferents passos de vianants de la zona, a una velocitat similar a la de la foto. A més, la visibilitat a l’hora de la infracció era baixa, tenint present que la infracció es va cometre a les 7:38 minuts del matí.

A una hora molt similar a la de la infracció, ja va perdre la vida un segon vianant, també a la carretera de la Canya, durant el mes de gener del 2010. 

Aquest excés de velocitat detectat en aquesta via s’ha comès quan encara no havien passat dues setmanes de l’atropellament mortal.

La infracció comesa comporta una multa de 600 € i la pèrdua de 6 punts del permís de conduir.

El radar de què disposa l’Ajuntament d’Olot es va situant de manera aleatòria en qualsevol de les sis caixes de radar fixes instal·lades en punts de concentració d’accidents, a les entrades de la ciutat. Amb aquesta vigilància es pretén alentir la velocitat global dels vehicles per la ciutat i d’aquesta manera reduir el nombre o la gravetat dels accidents en aquestes vies principals. Aquest sistema de control de la velocitat està operatiu des del mes d’abril d’enguany.

velo-lacanya

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2023