Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

DIPSALUT INSTAL•LA ONZE DESFIBRIL•LADORS FIXOS A OLOT

El 21 de desembre de 2012 Dipsalut, l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona, va començar a instal·lar desfibril·ladors fixos a Olot, concretament onze, en els següents punts: avinguda de Sant Jordi 209 (piscina municipal), carretera de les Tries s/n, carrer de França (davant del camp de futbol del Morrot), avinguda d'Uruguai (residència Parc Nou), cruïlla Casimir Plana amb Bernat Vilar, carrer de Tomàs de Lorenzana 18 (davant l’estació d’autobusos), sector de Sant Roc (parc atlètic dels Tossols), avinguda de la República Argentina (parc esportiu Pla de Llacs), cruïlla Mossèn Jacint Verdaguer amb Abat Racimir (plaça de Sant Miquel), carrer del Rengle (geriàtric Montsacopa) i carrer de Sant Feliu (davant del camp de futbol del Sant Roc).

Els desfibril·ladors fixos estan situats a dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los, i són visibles a molta distància. Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser accessibles a tothom durant les 24 hores), en emplaçaments considerats clau per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. Els aparells estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú  n'utilitza un el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.

Fins al moment, Dipsalut ha instal·lat 274 desfibril·ladors fixos en 167 municipis gironins.

La instal·lació de desfibril·ladors es fa en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit», que suposa la implantació de fins a 650 d’aquests aparells arreu de les comarques gironines per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària. 500 desfibril·ladors són fixos, 130 són mòbils (van dins els vehicles dels serveis de primera resposta com policies locals o equips de protecció civil, i es van lliurar el mes de juny de 2011) i 20 són lliures (Dipsalut els cedeix de manera puntual per cardioprotegir activitats com curses populars o festes majors). Tots els aparells són automàtics i molt senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona sense necessitat de formació prèvia, i ja han permès recuperar unes quantes víctimes de parada cardiorespiratòria. 

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2023