Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

PRESUMPTA ESTAFA D’UN VIDENT SANADOR

estafa_icona-la_bona-petit

La Policia Municipal d’Olot ha recollit una denúncia per la presumpta estafa d’un vident sanador.

El denunciant va trobar un fulletó d’anunci d’un vident sanador que s’oferia com la solució a problemes d’allò més diversos que hom pugui tenir: amor, treball, malaltia, mal d’ull, sort, disfuncions sexuals, etc.

La víctima va decidir trucar i va concertar una cita per visitar el vident en una adreça del centre d’Olot.

La víctima és de fora de la comarca, per tant un cop al centre d’Olot es va adreçar a un agent de la Policia Municipal perquè l’ajudés a localitzar l’adreça que buscava. Quan l’agent va veure el fulletó, i sabent d’aquestes estafes, va proposar al client d’acompanyar-lo fins a l’adreça en qüestió. Quan ambdós eren a prop de la finca, un home que era al carrer, a davant de la porta d’entrada, va posar-se a córrer fugint de les dues persones que s’apropaven. L’agent en aquell moment no el va poder aturar, però gràcies a les gestions realitzades amb posterioritat es va poder saber que l’home que esperava a la porta i que va fugir de manera precipitada era el sanador, que va córrer espantat per la presència del client amb el policia.

Fetes diverses comprovacions, s’ha pogut conèixer la identitat del vident sanador, el qual té diversos antecedents policials i penals per estafa. Pel que s’ha pogut esbrinar, sembla que l’home no actua sol. El seu grup utilitza diversos números de telèfon i també diverses adreces per dificultar-ne la localització, i sempre utilitza pseudònims com ara professor o mestre.

En aquest cas, la víctima va pagar de manera anticipada 100,00€ només per concertar una sessió que no va arribar ni a començar. En alguns dels casos denunciats, s’han arribat a estafar quantitats importants de diners.

En els darrers temps han proliferat a la ciutat anuncis de tipus fulletó, la distribució dels quals, d’altra banda, comport a una infracció a les Ordenances municipals, ja que aquests fulletons se solen col·locar en els retrovisors dels vehicles o se solen enganxar en mobiliari urbà.

Les diligències obertes seran traslladades al grup d’investigació dels Mossos d’Esquadra, que continuarà la investigació per determinar si aquest cas té relació amb altres de similars arreu del territori.

Olot, 30/04/2014

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2023