Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

Detectats bitllets falsos de 50 €uros.

Mossos d'Esquadra ens posen en coneixement que han estats detectats Bitllets falsos de 50 €.

Tot i que els bitllets d’euro incorporen molts elements de seguretat d’una gran complexitat tècnica i segueixen normes internacionals molt estrictes en matèria de seguretat, els bitlles falsos detectats són fets amb una gran  precisió, i aquests elements de seguretat son copiats de tal forma que la similitud amb els bitllets de curs legal és molt gran. 

Els  Bitllets FALSOS detectats, tots tenen  la mateixa numeració/número de sèrie.

 S20175422632

 

 

 • Per això us recomanem que:
 1. Comproveu sempre les diferents mesures de seguretat i particularitats que presenten els bitllets d’euro (impressió calcogràfica, marca d’aigua, fil de seguretat, etc.).
 2. En cas de dubte, és convenient tocar, mirar, inclinar o girar el bitllet per fer les comprovacions que creguem necessàries i portar a terme el major nombre de mesures de seguretat del bitllet per comprovar-ne l’autenticitat (segons una recomanació del Banc Central Europeu).
 3. És convenient disposar de detectors de bitllets falsos o altres mitjans o dispositius similars. Els bitllets més falsificats són els de 50 €.
 • Què s’ha de fer si se sospita que el bitllet és fals?
 1. Si creieu que un bitllet és fals, no l’accepteu, reteniu-lo i aviseu els serveis de seguretat (seguretat privada) i/o policia. Eviteu en tot cas l’enfrontament amb la persona, eviteu riscos i discussions.
 2. Recordar que, actualment s’han centralitzat totes les emergències en un únic número de telèfon i que és el 112. Si esteu a Olot també podeu contactar amb la Policia Municipal al 092 o al 972 279133.
 3. En cas que la persona vulgui marxar de l’establiment sense esperar l’arribada dels serveis de seguretat, no us hi oposeu. Fixeu-vos en els trets característics, roba i detalls de la persona (descripció física, ètnia, tatuatges, cicatrius, etc.) i dels acompanyants i vehicles per facilitar-los posteriorment a la policia.
 • Què s’ha fer amb un bitllet fals?
 1. Si malgrat totes les precaucions adoptades ens adonem que hem rebut un bitllet fals, cal posar-ho en coneixement de la policia, presentar una denúncia i lliurar el bitllet a la comissaria. D’aquesta manera la unitat de falsificació de moneda de la PG-ME, encarregada de perseguir aquests delictes, en tindrà coneixement.
 2. En cap cas heu d’intentar fer circular el bitllet intentant pagar amb ell ja que, en funció del valor del bitllet, podríeu incórrer en un delicte (si excedeix els 400 €) o falta penal (si és igual o no excedeix els 400 €).

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2023