Benvinguts a la pàgina web de la Policia Municipal d'Olot, un espai d'informació i suport al ciutadà

MESURES PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL CORONAVIRUS

Després de les noves mesures establertes per part de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d'Olot ha determinat aquest dissabte un seguit d'actuacions en l'àmbit municipal amb l'objectiu de prevenir la propagació del coronavirus COVID-19.

camp_futbol2

En primer lloc, s'ha decretat el tancament dels 44 parcs infantils de la ciutat. L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Olot s'han encarregat de precintar aquests espais al llarg d'aquest dissabte.

Al mateix temps, la Policia Municipal de la ciutat ha informat i ha fet tancar tots els bars, cafeteries i restaurants de la ciutat que mantenien portes obertes tot i la prohibició dictada pel Govern de la Generalitat.

En aquesta línia i davant la reducció de l'horari de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, s'ha establert que el telèfon de contacte de la Policia Municipal d'Olot, el 972 27 91 33, que està en servei les 24 hores per poder donar resposta a totes aquelles peticions – no sanitàries- que puguin aparèixer a la ciutat amb la voluntat d'evitar congestionar els telèfons d'emergències.

Al mateix temps, des de l'Ajuntament d'Olot es fa una crida a la ciutadania perquè:

 • Compleixin les mesures de prevenció establertes dels del Govern de la Generalitat i el Departament de Salut per evitar nous contagis i que passen per mantenir en tot moment una bona neteja de les mans, evitar les aglomeracions, protegir a les persones més vulnerables, reduir l'activitat social i limitar la mobilitat al màxim possible.
 • Aplicar les mesures de prevenció com mantenir les distàncies de seguretat d'un metre i mig, entre els veïns i veïnes.
 • Comprar únicament allò necessari, evitant fer cues a dins o a fora dels establiments.

Utilitzar de forma responsable els recursos sanitaris:
061 | Urgències derivades del coronavirus i sanitàries.
012 | Consultes generals
112 | Emergències

En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Olot i fruit de les recomanacions que s'han anat lliurant per part de les administracions pertinents, s'ha establert que, des del passat dijous 12 de març i durant 15 dies se suspengui:

Les activitats als casals d'avis
Actes, jornades, congressos, trobades i esdeveniments culturals i esportius.

Pel que fa al mercat setmanal, els propers quinze dies només hi haurà les parades de productes frescos. Aquest dilluns 16 de març i el 23, el Firal acollirà 50 parades (no les 150 habituals) que es repartiran de forma més espaiada.

Paral·lelament, l'Ajuntament d'Olot ha acordat el decret de mesures preventives, de protecció i organitzatives de l'Ajuntament d'Olot per a tot el personal del consistori, organismes autònoms, DinàmiG, GUOSA, FES / Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i Museus d'Olot que determina:

 • Extremar precaucions sobre les mesures higièniques personals.
  Suspensió de cursos, jornades i congressos de caràcter presencial organitzats per l'ajuntament així com els seus organismes autònoms o per altres centres de formació dels empleats públics.
  Posposar la celebració de proves selectives d'accés a l'ocupació pública.
  Evitar realitzar reunions presencials.
  Prioritzar l'atenció telefònica i digital per part de les administracions municipals. Només s'atendrà presencialment concertant cita prèvia.
  Posposar els viatges de treball.

L'Ajuntament d'Olot fa un seguiment i avaluació de la situació, establint mecanismes de prevenció de contagis de COVID-19, seguint sempre les directrius del departament de Salut de la Generalitat.

Al costat d'aquestes mesures preventives, l'Ajuntament insisteix en què se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades, i es transmet un missatge de tranquil·litat i confiança ja que tots els centres mèdics d'Olot i comarca estan a punt per treballar davant d'un possible cas de coronavirus.

Imprimeix PDF

Novetats del calendari

No hi ha events pròxims.
Mostrar tot el calendari

Copyright © Espai web de la Policia Municipal d'Olot 2023